Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні планують побудувати завод з переробки побутових відходів

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв дає «зелене світло» на будівництво сміттєпереробного заводу

Протягом півтора-двох років у Херсоні обіцяють побудувати завод з переробки побутових відходів, до складу якого ввійде біогазова електрична станція (БГЕС) для переробки відходів, що біологічно розкладаються. Саме про це сьогодні, 17 лютого, вів перемовини Херсонський міський голова Ігор Колихаєв з керівництвом німецько-українського підприємства, яке пропонує інвестиційну програму компанії «BIT GmbH» під будівництво такого заводу.

«Я вже сьогодні маю декілька пропозицій від низки великих компаній з різних країн щодо будівництва в Херсоні сміттєпереробного заводу. Херсон має високі амбіції щодо свого розвитку, тому розмовляти будемо вкрай предметно, на балачки часу немає», – розпочав розмову міський голова Херсона.

Компанія «BIT GmbH» має практичний досвід реалізації більш ніж 350 проєктів в галузі традиційної та альтернативної енергетики. Будівництво заводу з переробки побутових відходів дозволить поліпшити екологічну ситуацію на території міста, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності громади, забезпечити додаткові надходження в бюджет громади та створити до 50 нових робочих місць.

Протягом перемовин міський голова Ігор Колихаєв поставив жорсткі умови в строках щодо майбутнього будівництва заводу та економічної привабливості проєкту для міста. За результатом зустрічі Ігор Колихаєв доручив профільному заступнику та фахівцям апарату виконавчого комітету детально вивчити умови проєкту та його юридичну складову.

«Херсон відкритий для найкращих проєктів, грантів та інвестиційних вкладень. Ми маємо перебудувати місто повністю, тут все треба переробляти. Найближчі 5 років Херсон зароблятиме гроші та витрачатиме їх на свою відбудову. Досить задовольнятися подачками «старших братів» і думати про свій зиск за залишковим принципом. Спеціалісти вже взялися вивчати угоду щодо будівництва. Ми все добре порахуємо, і у разі нашої фінансової спроможності часткової участі в проєкті, я даю «зелене світло» на реалізацію цього проєкту», – наголосив Ігор Колихаєв.

Херсонська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Головне, щоб це були не просто балачки. Бо кожні п’ять років всі тільки обіцяють побудувати сміттєпереробний завод. І не будувалась як автомобільний міст.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН