Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник податкової Херсонщини розповів про особливості деклараційної кампанії (відео)

З початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року.

Щороку подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).
За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.
Останні роки ми спостерігаємо , як відомі політики, артисти, актори, долучаються до декларації податків. Вже на початку 2021 року декларацію подали Макс Барських, Світлана Тарабарова та відомий актор з Нової Каховки Михайло Жонін. Податківці вдячні за їх сумлінність і чесність . Адже вони поповнюють значними сумами місцеві бюджети.
На жаль, на Херсонщині на мільйон населення – звітують про податки, або роблять за них роботодавці лише 250 тисяч громадян України. А це наш рівень життя та добробут.

Для зручності платників податків та для спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. В інтерв`ю журналістам ” Українського півдня” Ігор Клим, в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі розповів про особливості кампанії з декларації доходів 2020 року та хто їх повинен сплачувати, наголосивши на зручному виді подання цього документу через електронний кабінет.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН