Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся дебют юних артистів

У Великому тлумачному словнику української мови ми прочитаємо, що «Дебю́т» (фр. début «початок») може стосуватися: першого виступу, ширше — початку діяльності (здійснення дій) на якомусь поприщі. Тому констатуємо факт, що вже вдруге 11 лютого 2021 року велика сцена Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара порадувала користувачів бібліотеки відкриттям нових імен на небосхилі мистецької Херсонщини в рамках проєкту «Дебют у Гончарівці». Вихованці знаної співачки Антоніни Потужної, юні співаки Максим Зарічний із села Підстепне Олешківського району та Марія Новікова з Херсону вперше заспівали на великій сцені Гончарівки українських пісень. Юні бандуристи з Херсонської дитячої музичної школи №4, лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Дмитро Кожушко та Радха Іванова (клас бандури Марини Яструбової) вперше заграли у актовій залі Гончарівки в’язанку українських мелодій. Переможці Першого мистецького online-фестивалю «ХатаФест» декламатор Карина Перва та поетеса Яна Капля долучили присутніх до краси родинної мови і отримали заслужені дипломи та призи від організаторів фестивалю. Керівник гуртка «Культура мови та спілкування» Херсонського вищого професійного училища ресторанного господарства Марина Чернецька та Почесний громадянин міста Херсона Василь Гайдамака теж проявили себе на фестивалі «ХатаФест», тож на заході також отримали заслужені нагороди та призи.
Автор-виконавиця з села Станіслав Білозерського району Світлана Гаврилів презентувала глядачам свою нову авторську пісню, а поетеса Світлана Кошолап з села Надеждівка Білозерського району відкрила перед відвідувачами книгозбірні свої вмілості у вишиванні українських рушників, подушок та картин, що власне й презентувала на своїй першій виставці робіт в актовій залі Гончарівки.
Свою першу у житті персональну виставку картин в рамках проєкту «Дебют у Гончарівці» презентувала цього дня молода українська художниця Олена Каравай. Живопис, батік і акварель, виконані художницею в різних сучасних техніках, – викликали неабиякий інтерес у мистецтвознавців та шанувальників українського мистецтва. Відомий український художник та скульптор Юрій Шапко та голова Херсонської спілки народного мистецтва «Дніпровська палітра» Олег Черненко на урочистому відкритті виставки побажали художниці Олені Каравай не зупинятися на досягнутому, а й надалі радувати земляків своїми новими творчими знахідками. З виставкою Ви особисто зможете ознайомитися також, завітавши до обласної книгозбірні імені Олеся Гончара протягом наступних кількох тижнів.
Якщо Ви, прочитавши статтю, теж маєте бажання долучитися до учасників нового проєкту «Дебют у Гончарівці»? Якщо Ви бажаєте презентувати першу авторську книгу, фотовиставку, виставку картин чи власний фільм? Можливо, Вам кортить поділитися прем’єрою свого музичного твору, кліпу, пісні або театральної вистави? Усе це Ви зможете зробити у Гончарівці в рамках нового проєкту! .
Тож ми чекаємо на Вас, шановні краяни, у гостинній Гончарівці.
Олег ОЛЕКСЮК,
заслужений працівник культури України,
керівник проєкту «Дебют у Гончарівці»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН