Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Херсона запропонував прикрасити стіни виконкома роботами юної художниці з інтернату

Про історію дівчинки Насті розповіли на сторінці міської ради.

Насті п’ятнадцять. Вона – вихованка Степанівського будинку-інтернату.  Ховаючись від негативних емоцій і розчарувань, дівчина почала малювати. Фахівці високо оцінили її роботи, не дивлячись на те, що Настя ніколи не вчилася малюванню. Вона й досі сумнівається в собі. Але якось наважилася висказати таємну мрію: аби Ігор Колихаєв подивися на її роботи, адже відомо, що він добре знається на живописі та є його поціновувачем. Друзі взялися втілити це бажання.

Суботнім ранком 13 лютого міський голова Ігор Колихаєв перетнув поріг затишної бібліотеки №21, де розташувалася перша маленька виставка робіт Анастасії Пятакової.

«Я побачив все, що ти намалювала: твої жалі, і твій сум, твої страхи і невпевненість. Та я хочу, аби ти зрозуміла головне: Бог тобі вже дав стільки, скільки не отримали від нього інші. Ти маєш здоров’я, гарний вигляд та талант. Безліч людей в цьому світи можуть тільки мріяти про таке. Хочу, щоб ти правильно розпорядилася цими дарами. Нічого не бійся. Коли опускаються руки, піднімай голову. Я тобі бажаю сміливості та удачі», – сказав міський голова.

Та самими настановами Ігор Колихаєв не обмежився. У дарунок він приніс юній художниці ще одне її бажання – олійні фарби та холст. А також пообіцяв нову Настіну роботу повісити у приміщенні виконкому, а у відповідь подарувати їй картину професійного художника.
Також міський голова взяв участь у благодійному ярмарку на підтримку дітей-сиріт.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН