Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині виросла рідкісна рослина

Про особливості гіпнуму кипарисоподібного, який росте на території Національного природного парку “Кам’янська Січ” на Херсонщині, розповіли науковці.

Відноситься до одного з найпоширеніших видів мохів. Завдяки своїй властивості утримувати вологу гіпнум кипарисоподібний (Hypnum cupressiforme) відіграє основну роль у регулюванні водного балансу і уповільнює процес ерозії ґрунту, тобто сприяє збереженню степових ділянок НПП «Кам’янська Січ».

Ось кілька цікавих фактів про мохоподібні. Мохи зявились на планеті більше 400 мільйонів років тому. У світі існує близько 18 тисяч видів цих рослин. Наука, що вивчає мохи, називається бріологією, а вчені – бріологами. Це єдина рослина, яка росте на всіх континентах, навіть в Антарктиді. Відомий факт, коли мох віком 1530 років, взятий на Південному полюсі, проріс у сприятливих умовах.

Мохоподібні на відміну від інших рослин не мають коренів, а кріпляться на поверхні ґрунту, дерев, каменів за допомогою ризоїдів. При наявності вологи мохи можуть з’являтись повсюдно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН