Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині почали готуватися до весняних паводків

Під перевірку надзвичайників потрапили Первомайська м/р, Мигіївська с/р, Олександрівська с/р, Вознесенська м/р, Прибужанівська с/р, Бузька с/р, Дорошівська с/р, Новоодеська м/р. Про це пони розповіли на офіційному сайті.

Комісією здійснено огляд планів заходів та стану їх виконання з підтверджуючими матеріалами щодо запобігання виникненню НС техногенного та природного характеру з урахуванням особливостей території громади; наявність карт-схем з позначеними зонами можливого виникнення НС, об’єктів життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інших об’єктів господарювання, що можуть зазнати впливу природних явищ; розрахунок сил та засобів, задіяних до робіт з ліквідації наслідків НС.

Також увагу акцентовано на наявності договорів зі спеціалізованими організаціями на проведення підривних робіт при проходженні льодоходу, повені та паводків; порядок взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на всіх рівнях при ліквідації наслідків НС та регламент зв’язку (cхеми оповіщень органів управління та сил ЦЗ, схеми оповіщення населення); аналіз здійснення заходів щодо готовності до безперебійної роботи водозаборів господарського-питного значення, водопровідно-каналізаційних споруд і штучних дренажів для відведення талої та дощової води у населених пунктах громади в умовах повені чи паводків.

Окремо виділено питання щодо перевірки планів евакуації населення, перелік необхідної для цього техніки тощо.

Виходячи з підсумків, стан готовності Первомайської, Вознесенської та Новоодеської м/р, Мигіївської с/р Первомайського району, Бузької сільської ради Вознесенського району визначено як «обмежено відповідають вимогам». Стан готовності Олександрівської с/р, Прибужанівської та Дорошівської с/р Вознесенського району –  «не відповідають вимогам».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН