Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тетяна Гончаренко стала новим деканом факультету комп’ютерних наук, фізики та математики ХДУ

Про це повідомив ректор вишу Олександр Співаковський.

Сьогодні відбулись вибори декана факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Херсонського державного університету. Розпочали з привітання та слів вдячності на адресу екс-декана Наталья Кушнир, яка нещодавно обійняла посаду проректорки й буде відповідати за міжнародні зв’язки, IT-технології, інновації в освіті, стартапи. Наша мета досягти того, щоб наукові дослідження конвертувалися в успіх, у тому числі й фінансовий.

Мені не байдуже, хто буде деканом на моєму рідному факультеті, з яким я пов’язаний з 1972 року, коли прийшов до школи юних математиків, та до цього моменту, бо працюю за сумісництвом. Факультет довго не може бути без керівника. В результаті обговорень з головою Вченої ради Володимиром Олексенко, президією ректорату запропонував підтримати кандидатуру завідуючої кафедри на цьому факультеті Тетяни Гончаренко. Звичайно, слово, як й завжди, було за колективом. Колеги-викладачі виступали, було обговорення програми, яку представила кандидатка. Були й зауваження. У результаті відкритого голосування Тетяну Гончаренко підтримали майже одноголосно, одна людина утрималася.

Мої щирі вітання пані Тетяні й побажання далі наполегливо працювати над популяризацією факультету, створювати умови для навчання, ведення наукової діяльності, мати розуміння перспективи знайти свого студента не тільки у наступному році, а й через 5-7 років, коли запрацює профілізація навчання після 9-го класу. Ми зараз маємо катастрофічну ситуацію з вчителями, фізики, математики, особливо у сільських школах. Наше завдання разом з владою, громадами шукати шляхи виходу з цієї кадрової кризи, коли у рік лише один випускник фізмату йде до сільської школи. Ми мали не менш катастрофічну ситуацію с абітурієнтами на факультет, коли було по 3 вступника.

Завдяки, у тому числі роботі Тетяни Гончаренко, ситуація покращилась. Зараз в нас 11 вступників, їх бал ЗНО значно вище, ніж це було у минулі набори. Роботи багато!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН