Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вже кілька днів ведуться роботи з ліквідації аварійної ситуації

Про ситуацію на аварійному колекторі по вул.Чорноморській станом на 10.02.2021 розповіли у Херсонському міському водоканалі.

07 лютого 2021 року на каналізаційному колекторі, який проходить по вул.Чорноморській від вул.Університетської до Бериславського шосе (КНС-1), сталося руйнування склепіння труб та провал ґрунту в колектор на ділянці між вул. Кримською та пров.Уманським, що призвело до припинення руху стічних вод.

Завдяки оперативним діям бригад служби водовідведення, ремонтно-будівельної дільниці, автотранспортної служби МКП “ВУВКГ м.Херсона” вдалося уникнути небезпеки виливу стічних вод на поверхню. Працівниками Херсонського Водоканалу станом на 10.02.2021 виконані підготовчі роботи: за допомогою барової установки було розрізано асфальтове покриття над місцем пошкодження, постійно насосами перекачуються стічні води від житлових будинків в обхід пошкодженої ділянки. Розпочато земляні роботи для заміни 22 метрів пошкодженої ділянки колектору. Ремонтні роботи ускладнюються мінливими погодними умовами і великою глибиною прокладення колектору (до 6 м).
Між вул. Кримською та пров.Уманським тимчасово припинено рух автотранспорту.
Водопостачання і водовідведення мікрорайону ХБК відбуваються у повному обсязі.
Враховуючи зношений стан каналізаційного колектору, для недопущення нових аварійних ситуацій необхідно виконати роботи з його відновлення на ділянках від житлового будинку вул.Чорноморській,22 до вул. Шовкуненка (684 м) та від вул. Айвазовського до КНС-1 (441м) загальною довжиною 1125м.
За попередніми підрахунками вартість робіт складе орієнтовно 10 млн. грн.
Сьогодні Херсонський Водоканал потребує додаткових сил та засобів для проведення вказаних робіт. Необхідно залучення спеціалізованої організації з досвідом виконання ремонтних робіт на каналізаційних колекторах великого діаметру в складних гідрогеологічних умовах та вирішення питання фінансування робіт щодо відновлення колектора з міського бюджету. На адресу міського голови Водоканалом направлений лист з цього приводу.
Для довідки. Каналізаційний колектор по вул. Чорноморській довжиною 1591 м та діаметром 200-500 мм збудований у 1968 році з азбестоцементних та залізобетонних труб. Колектор транспортує стічні води від багатоквартирних житлових будинків мікрорайону ХБК, приватної забудови Дніпровського району з населенням 10 200 мешканців, лікувального закладу (станція швидкої допомоги), хлібозаводу № 2, двох учбових та двох дошкільних закладів, а також ряду організацій малого та середнього бізнесу.

У 2014-2015 роках на ділянках від вул. Університетської до вул. Кримської та від вул.Шовкуненка до вул.Айвазовського вже виникали аварійні пошкодження, при ліквідації яких було просановано 466 м трубопроводу. Вартість робіт склала 1,26 млн. грн. за рахунок міського (0,74 млн. грн.) та обласного (0,52 млн. грн.) бюджетів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН