Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створять Програму реінвестування у гуманітарну інфраструктуру

Про це розповів у соціальних мережах Олександр Співаковський. 

З виконуючим обов’язки голови Херсонська обласна державна адміністрація Сергій Козир обговорили механізми ефективного розподілу бюджетних коштів, а вірніше – коштів платників податків. На моє переконання, процес буде контрольованим, коли буде співпраця адміністрації та депутатського корпусу.
Профільні комісії обласної ради мають попередньо погоджувати кошториси, штатні розписи усіх закладів та установ, які отримують фінансування з обласного бюджету. Аналогічно й з бюджетними призначеннями та видатками по кожному закладу та напрямку.
Окремо зупинився на питаннях, які належать до компетенції нашої комісії з розвитку людського капіталу.
Маємо розробити не тільки кількісні, але й якісні критерії оцінювання закладів, що надають повну загальну середню освіту в області та ухвалити порядок проведення рейтингування закладів за обраними критеріями. Важливо розробити індикатори, за якими навчальні заклади можуть отримувати статус початкової школи, гімназії та ліцею. Створити інтерактивну карту освітньої мережі області, визначити відповідальних за її якісне та актуальне інформаційне наповнення. Для вчителів області необхідно створити інтернет-платформу щодо інформування про можливості проходження підвищення кваліфікації, тобто маємо відкрити ринок цих послуг, зробити його конкурентним.
Мав нагоду також презентувати бачення комісії, щодо програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 – 2024 роки». Її потрібно якісно змінити з урахуванням новацій у законодавстві та потреб ринку праці, ввести нові механізми кредитування здобувачів освіти. Щоб ми дійсно могли формувати та зберігати наш надважливий ресурс – освічених та професійних людей.
За моїм відчуттям, пану Сергію дуже сподобалася ідея створення Програми реінвестування у гуманітарну інфраструктуру Херсонської області на 2021-2027 роки. Вона про те, що обласний бюджет може виступати надавачем грантів для закладів освіти, культури, спорту, які зацікавлені у розвитку.
Попередніми результатами цієї зустрічі задоволений, діалог є. Очікуємо на відповідні розпорядчі документи та доручення структурним підрозділам з боку обласної адміністрації. Депутати, впевнений, готові долучатися до роботи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН