Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В освітніх закладах Херсонщини збираються розробити дієвий механізм моніторингу якості продуктів харчування

У Держпродспоживслужбі Херсонської області на традиційній селекторній нараді розглянули питання створення на Херсонщині належних умов для безпечного харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

В. о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Михайло Опанащенко розповів, що наразі важливо розробити дієвий механізм моніторингу якості продуктів харчування в освітніх закладах Херсонщини.

У свою чергу т. в. о. голови облдержадміністрації Сергій Козир наголосив, що забезпечення повноцінного, якісного та збалансованого харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Херсонщини – це пріоритетне завдання для команди облдержадміністрації.

“Діти – наше майбутнє, вони повинні отримувати найкраще, а ми зобов’язані всіляко цьому сприяти! Ми відповідальні за те, аби наші діти у закладах освіти харчувалися безпечно. Тож облдержадміністрацією спільно Держпродспоживслужбою буде розроблено дорожню карту впровадження обласного моніторингу якості продуктів харчування. Завдяки цьому ми зможемо скласти реальну картину, щодо якості харчування дітей”, – зазначив Сергій Козир.

Додамо, що в області діє програма «Дітям Херсонщини – безпечне харчування», впровадження якої заплановане на період з 2020 по 2022 роки.

У рамках Програми організовується харчування за рахунок бюджетних коштів для всіх учнів 1-4 класів й для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України та ООС. Наразі, згідно результатам аналізів статистичних даних, повною мірою це забезпечено лише у м. Гола Пристань, Херсоні, Херсонському й Генічеському районах, Мирненській, Музиківській, Тавричанській, Білозерській, Іванівській, Любимівській, Костянтинівській, Новорайській ОТГ. Там безкоштовні гарячі сніданки отримують 20 688 учнів початкових класів.

В інших населених пунктах області безкоштовне харчування отримують лише учні початкових класів окремих категорій. Зокрема, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій. А тому головам ОТГ рекомендовано розробити та затвердити відповідні програми й забезпечити виконання завдань обласної програми в повному обсязі, спрямувавши фінансові ресурси на організацію харчування всіх учнів початкових класів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН