Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В херсонській лікарні провели протипожежні навчання (відео)

4 лютого на території КНП «Херсонська обласна лікарня «ХОСПІС» відбувся протипожежний інструктаж з практичного відпрацювання гасіння умовної пожежі. На відкритій території зібралися працівники закладу. Спершу перед ними виступив інженер з охорони праці Василь Клименко, який нагадав основний алгоритм дій кожного працівника на випадок виявлення загорання чи пожежі. З цього питання, відповідно до Правил пожежної безпеки, розроблені спеціальні інструкції для кожного приміщення, окрема на випадок евакуації.

Далі інструктаж щодо правильного застосування первинного засобу пожежогасінняпровів з присутніми провідний інспектор Суворовського райвідділу м. Херсона ГУ ДСНС області Ігор Демкович. Він покроково пояснив кожну дію на прикладі порошкового вогнегасника. Вже на умовному тренувальному осередку пожежі працівники самостійно застосовували вогнегасник. Такі тренування на цьому об’єкті проходять двічі на рік. Що стосується протипожежної безпеки лікарні, то за останні роки цьому питанню була приділена велика увага.

У результаті на об’єкті є автоматична пожежна сигналізація, що виведена на пульт центрального пожежного спостереження,діє звукова система оповіщення про пожежу, достатня кількість первинних засобів пожежогасіння, необхідна кількість шляхів евакуації, що утримуються в належному стані, електричні мережі у нормі, на вікнах у палатах з хворими відсутні грати, є доступний під’їзд для пожежно-рятувальної техніки тощо.

Також щодобово чергова медсестра зв’язується з Службою «101» і повідомляє кількість хворих, які є на даний час у закладі. До речі, у лікарні перебуває 32 пацієнта, які є лежачими та малорухомими. Тож директор закладу Ігор Васильєв добре розуміє важливість додержання норм пожежної та техногенної безпеки, і робота у закладі поставлена так, щоб всі рекомендації Державної служби з надзвичайних ситуацій виконувались.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН