Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині Програму соціально-економічного розвитку мають оновити

Про це на фейсбуці пише депутат Херсонської облради Олекандр Співаковський:

– Ми зможемо вважати, що у нас все добре, коли прем’єр-міністр Великобританії захоче вчити своїх дітей на Херсонщині, або коли українські можновладці, депутати всіх рівнів, не будуть відправляти своїх дітей до Лондона.

З такої невеличкої провокації розпочав свій виступ на сесії Херсонської обласної ради під час обговорювання Програми соціально-економічного розвитку Херсонщини.

На моє переконання, ця Програма має бути наповнена смислами. Якщо в неї нема смислів, а є лише поточні інтереси, то нічого не буде, ми продовжимо спостерігати, як відбувається стагнація Херсонської області.
Коли прийшов до влади Президент Ющенко, я вивів для себе життєве правило двох «С»:

Соратники – «Коли є, кого ділити»;
Суперники – «Коли є, що ділити».

У цій каденції нам нема чого ділити, бо бюджет не дозволяє, ми точно не суперники. Отже, ми – соратники! Якщо так, то мають бути певні сенси у всьому, що робимо. Наприклад, ми слухали виступ керівника Інституту серця Бориса Тодурова, він казав про такі сенси. Це розуміли й ми, коли нам вдалось домовитись з Міністерством охорони здоров’я, отримати ліцензію і створити медичний факультет у Херсонському державному університеті, почати розвивати та підтримувати медичну галузь. Ось про такі проекти має бути Програма соціально-економічного розвитку.

Ми маємо знати, що тільки 8,5% сільських шкіл змогли забезпечити 100-відстоткове складання ЗНО випускниками. Маємо знати, що лише 160 випускників сільських шкіл, тобто лише близько 11%, здали ЗНО на 160 і вище балів, тобто на «четвірку». Цю інформацію можна сприймати по-різному, але це теж певні смисли. Заради кого та чого ми робимо мостоперехід, дороги? Діти тікають з області тому, що нема інфраструктури, якісної медицини, освіти…

Потрібно чітко визначати наші пріоритети та домовлятися щодо прозорих правил розподілу коштів. Наприклад, зараз у ручному режимі ми приймаємо рішення про те, щоб забрати у дитячого спортивного закладу 7 мільйонів гривень й передати їх на хокейну команду. Можливо, це справедливо й так потрібно, але ми не розглядали ці питання на комісіях, не приймали відповідних рішень. Хоча попередньо домовлялися вивчити ситуацію.

Звернувся до голови обласної ради з проханням посприяти тому, щоб обласна державна адміністрація нарешті написала нормальну, зрозумілу, наповнену сенсами, а не поточними інтересами Програму соціально-економічного розвитку. Тоді у всіх буде заради чого працювати.

Мені дуже хочеться, щоб наприкінці нашої каденції хай не прем’єр-міністр, а мер Лондона сказав, що хоче своїх дітей навчати на Херсонщині)

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН