Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Євген Гамаюнов отримав звання «Заслужений артист України»

Указом Президента України за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність артисту Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша Євгену Гамаюнову присвоєно почесне звання «Заслужений артист України». Про це повідомили у Херсонській обласній раді.

Євген Миколайович зіграв у близько ста виставах. Зокрема, «Звідки беруться діти», «Страшна помста», «Херсонські манси», «За двома зайцями», «Ярослав Мудрий», «Дивна місіс Севідж», «Ображені. Росія» тощо.
Бере активну участь у фестивалях та гастролях. Так, у 2016-му взяв участь у фестивалі «Золотий лев» (м.Львів) з виставою «Енеїда». Гастролював у складі трупи театру зі спектаклем «Жаба» у Білорусії та з виставою «Межа або у контейнері» у Молдові та Румунії.

За період роботи у театрі отримував нагороди на міжнародних та всеукраїнських фестивалях. Зокрема, на «Мельпомені Таврії» за роль Стицька у виставі «Страшна помста» нагороджений за кращу роль другого плану. У 2017 році Євген Гамаюнов став стипендіатом щорічної одноразової стипендії видатним діячам культури області «За особистий внесок у реалізацію державної політики у галузі культури і мистецтва на Херсонщині». У 2019-му отримав Почесну грамоту Міністерства культури тощо. Член Національної спілки театральних діячів України.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН