Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Херсонщини взяли участь у програмі «Культура. Туризм. Регіони»

01 лютого 2021 року завершено приймання заявок на програму Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони». Метою програми є посилення культурно-туристичної привабливості регіонів шляхом стимулювання місцевого культурного розвитку громад та генерування конкурентоспроможних культурних продуктів.

Херсонські краєзнавці, громадські спілки, територіальні громади та представники туристичного бізнесу подали для участі у вищевказаній програмі УКФ низку цікавих та самобутніх проєктів. Управління туризму та курортів ОДА виступило партнером у розробці двох проєктів: «Скарби Гілеї Дніпровської» (заявник – Громадська організація «Імпульс Херсонщини»). У рамках проєкту планується розроблення першого на Херсонщині водного культурно-туристичного маршруту з елементами анімації та історичної реконструкції. Маршрут пролягатиме через територію п’яти територіальних громад Нижнього Подніпров’я і сприятиме підвищенню їх туристичної привабливості та конкурентоспроможності. «Таємниці острова Джарилгач» (заявник – Громадська організація «Молоді Ініціативні»).

Тема та провідна ідея проєкту – створення сучасного музею острова Джарилгач. Планується показ унікальних експонатів, що раніше не були доступні для широкого загалу. Мета проєкту – привернути увагу до острова Джарилгач, Джарилгацької затоки та міста-курорту Скадовськ у контексті розв’язання актуальних питань (екологія, відсутність єдиного туристичного продукту, небезпека втратити культурну спадщину, індиферентність місцевого населення в соціально-культурному аспекті). Крім того, управлінням туризму та курортів надана підтримка та консультативна допомога у створені проєкту «Музей затопленої пам’яті» (заявник – Нововоронцовська селищна рада).

Реалізація унікального проєкту дозволить доторкнутись до найбільшої таємниці Херсонської області. Планується створення інтерактивного музею, де будуть зберігатись експонати, знайдені на дні Каховського водосховища, створення дослідницької лабораторії та проведення дайвінг-екскурсій. Водами Каховського водоймища затоплено близько 90 сіл, історична місцевість – Великий Луг, столиця хана Мамая – місто Замик. Дослідження та вивчення цих пам’яток історико-культурної спадщини мають неоціненне значення не тільки для Херсонщини, а й для всієї України. Конкурсний відбір триватиме з 01.02.2021 по 30.04.2021. Початок реалізації культурно-пізнавальних проєктів планується з 30 квітня 2021 року. Вболіваємо та бажаємо перемоги нашим учасникам.

Детальну інформацію щодо усіх поданих заявок можна переглянути за посиланням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН