Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Гончарівці захід Артлабораторії об’єднав краян

Наприкінці січня Нового 2021 року, а саме 30 січня, у Гончарівці відбулось засідання Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата», присвячене 103 річниці бою під Крутами та 130-річчю від Дня народження відомого українського поета Павла Тичини. Звучали вірші і пісні, присвячені цим важливим для відродження історичної пам’яті подіям. В рамках зазначеного проєкту учасники заходу мали змогу познайомитися з різьбленими виробами капітана другого рангу у відставці Василя Сороки та вишитими бісером картинами Оксани Олексюк, яка традиційно ще й пригостила завсідників та гостей Української Хати яблучним пирогом власного приготування. Почастували гостей Української Хати і піснями у виконанні Народного артиста України Харіса Ширінського та лауреатів Всеукраїнських конкурсів вокалістів Тетяни Дудкіної та Миколи Павловського, який, до речі, вперше виступав з власною піснею на сцені Гончарівки.

Також порадували присутніх своїми новими авторськими знахідками лауреати Першого мистецького online-фестивалю «ХатаФест», молоді поети Тетяна Мацак з Добропілля Голопристанського району, Світлана Кошолап з Надеждівки Білозерського району і Тетяна Леонт’єва з Херсона, а також скульптор Павло Жебровський з села Надеждівка Білозерського району. В дарунок переможцям зазначеного фестивалю відбулась прем’єра пісні Павла Панченка на слова Олега Олексюка «Добропілля» у виконанні Хору «Наша пісня» Херсонського обласного Палацу культури (керівник Павло Панченко).

Під час традиційного розділу засідання «Вільний мікрофон» молоді херсонські поети Альона Мовчан, Марина Сакара, Любов Баліна, Надія Ратушко та інші прочитали свої нові авторські поезії. Сказав своє вагоме слово і голова Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України Валерій Долина, який завжди підтримує інновації у кращій бібліотеці України. Він же і вручив дипломи з призами переможцям фестивалю «ХатаФест», які в цей непростий час змогли прибути на засідання Артлабораторії. Всі інші, близько 130 осіб, отримують дипломи в режимі online.

Загалом перший постлогдаунський захід артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» відбувся хоча й з глядачами в захисних медичних масках і на соціальній дистанції один від одного, проте на емоційно піднесеному рівні, де панувала любов до рідного краю, до родинної мови та української пісні.

Олег ОЛЕКСЮК, Заслужений працівник культури України,керівник проєкту «Українська Хата – талантами багата»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН