Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівник комунального підприємства відповість перед судом за спричинені збитки під час реконструкції освітлення в Херсоні

Херсонською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього керівника комунального підприємства за фактом розтрати коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством установлено, що в 2017 році підозрюваний, діючи від імені комунального підприємства, яке виступало замовником проведення робіт із реконструкції зовнішнього освітлення проспекту в місті Херсоні, вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт завищивши обсяги та суми витрат. Унаслідок таких дій, на рахунок підрядника необґрунтовано перераховано понад 100 тис грн, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
З метою відшкодування завданих збитків прокуратурою заявлено цивільний позов в інтересах держави в особі комунального підприємства.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН