Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві працюють виїзні бригади, які проводять тестування на COVID-19 за місцем проживання

З 1 січня мобільні бригади не виїжджають до хворих на COVID-19. Національна служба здоров’я України оновила Програму медичних гарантій, згідно з якою у першому кварталі 2021 року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал у пацієнтів з підозрою на COVID-19 за місцем проживання. Проте, медичні заклади Миколаєва знайшли вихід та створили виїзні бригади.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 7 з 1 січня сформували дві виїзні бригади. За минулий тиждень (з 18 по 24 січня – ред.) зробили 104 аналізи на коронавірус, з них 35 – саме виїзними бригадами.

Заклад охоплює весь Корабельний район, крім жителів Кульбакиного та Широкої Балки. Усього 62 тисячі людей. Від початку пандемії зафіксували 2 870 хворих на COVID-19. 80 % з них вже одужали. Роботу виїзних бригад заклад фінансуватиме за власні гроші.

“Ми отримуємо достатнє фінансування, десь близько 2,5 млн грн на місяць. Тому ми можемо заплатити нашим медичним сестрам, які працюють в кабінеті інфекційного контролю та виїзних бригадах, доплату за складність та напруженість в роботі”, – розповіла директорка КНП ММР “ЦПМСД № 7” Олена Власова.

Бригади виїжджають двома автомобілями. Всередині авто є перегородка, яка розділяє медичних сестер та водія. Після кожного виїзду автомобіль повністю обробляють дезинфікуючими засобами.

Більше подробиць в репортажі кореспондентів Суспільного

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН