Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Генічеської громади роботодавцям наголошено про наслідки незадекларованої праці

Після новорічних свят на території Генічеської громади робоча група з питань легалізації трудових відносин розпочала інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо офіційного працевлаштування найманих працівників та легалізації трудових відносин.

За участю спеціаліста ГУ Держпраці у Херсонській області,  представників Пенсійного фонду, управління соціального захисту населення, Держспоживслужби та податкової інспекції було перевірено 8 «торгових точок», виявлено 2 офіційно неоформлених працівників. З даними роботодавцями було проведено роз’яснювальна робота, та надано трьохденний термін для офіційного оформлення даних працівників, у разі неоформлення — відповідні матеріали податковою інспекцією будуть передані до ГУ Держпраці у Херсонській області для здійснення інспекційного відвідування (застосування штрафних санкцій) до відповідних суб’єктів господарської діяльності.

ГУ Держпраці нагадує, що легалізація найманої праці сьогодні є надважливим і гострим питанням, яке потребує розуміння всіх громадян. Тільки офіційно оформлений найманий робітник — може бути соціально захищеним, а утримані з легальної заробітної плати податки зможуть бути використані для своєчасного фінансування відповідних статей витрат міста й держави, а також для соціальних виплат.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН