Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Марина Порошенко закликала місцеву владу не зволікати і виділяти гроші на вакцину для населення

Марина Порошенко звернулася до представників органів місцевого самоврядування із закликом вжити заходів для забезпечення вакцинації у своїх адміністративних одиницях, оскільки сподіватися на центральну владу не доводиться. Про це вона заявила підчас брифінгу в офісі «Європейської солідарності».
Як приклад вона навела Київ, де політична сила 5-го Президента домоглася виділення з бюджету столиці додатково 140 млн грн для закупівлі вакцини від коронавірусу.
«Нашою командою «Європейської Солідарності» було внесено пропозицію щодо додаткового фінансування з київського бюджету лікарів і медичного персоналу, які лікують хворих на коронавірус. І завдяки таким ініціативам було знайдено додатково 1,6 мільярда гривень до бюджету 2021 року. Завдяки цьому вже з січня київські лікарі будуть отримувати додатково по 5 тисяч гривень до своєї заробітної плати, медичні сестри – 4 тисячі гривень, і молодший медичний персонал – 2 тисячі гривень», – повідомила Марина Порошенко.
Марина Порошенко закликала місцеві влади, керівництва регіонів і інших обласних центрів не чекати від центральної влади, коли вони централізовано почнуть дійсно професійну якісну, послідовну боротьбу з епідемією коронавірусу в Україні, а допомагати своєму населенню на місцевому рівні, тому що найцінніше, що ми маємо в Україні — це наші громадяни і ми маємо захищати їх здоров’я та життя.
«Я закликаю й інші місцеві ради, керівництво регіонів та обласних центрів також не чекати від центральної влади, коли вони почнуть дійсно професійну якісну, послідовну боротьбу з епідемією коронавірусу в Україні. А допомагати своєму населенню на місцевому рівні, тому що найцінніше, що ми маємо в Україні – це наші громадяни, і ми маємо захищати їх, берегти їхнє здоров’я і життя», – заявила Марина Порошенко.

Європейська Солідарність

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН