Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як працюють медики Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні

У КНП «Миколаївська  обласна дитяча клінічна лікарня» працює понад 600 медичних працівників. З них: 115 лікарів, 276 медичних сестер, 185 санітарок та 117 осіб немедичного персоналу.
Лікарня має відділення для надання медичної допомоги дітям хворим на COVID-19 та з підозрою на нього. У ньому розгорнуто 25 ліжко місць, з них 17 обладнано кисневими концентраторами та 22 забезпечено кисневими точками.

Заклад має 25 кисневих балонів. Як підкреслив головний лікар КНП «Миколаївська  обласна дитяча клінічна лікарня» Олександр Пліткін,  на сьогодні до величезного щастя немає необхідності їх використовувати.
Медичну допомогу маленьким жителям міста та області, їх матусям хворим на COVID-19  надають 2 лікарі, 8 медичних сестер та 8 осіб молодшого медичного персоналу. За словами головного лікаря Олександра Пліткіна всім працівникам, які залучені до боротьби з COVID-19 нараховується до 300% надбавки.
На теперішній час  у відділені лікують 14 хворих: 9 пацієнтів, з яких 6 дітей та 3 мами з підтвердженим COVID-19 та 5 з підозрою.

Загалом з жовтня відділення прийняло 206 хворих, 64 мали підтверджений COVID-19.
Олександр Пліткін розповідає, що дітей з підозрою на COVID-19 розташовують в мельцеровські бокси, аби уникнути ймовірного зараження інфекційною хворобою поки пацієнт очікує результат ПЦР-дослідження. Такі бокси представляють собою ізольовані приміщення з окремими входами з вулиці,  медперсонал потрапляє в бокс до пацієнта через спеціальний шлюз. У разі якщо COVID-19 у дитини не виявлено, її переводять до іншого відділення лікарні.
Як повідомляє, завідувачка імуно-інфекційного відділення Олена Воронкова, клінічна симптоматика COVID-19 у дітей менш виражена, ніж у дорослих. За її словами коронавірусна хвороба викликає у дітей ті ж симптоми, що й у дорослих: лихоманку, кашель, ацетонемічний синдром, втрату здатності відчувати запахи, а разом з тим й смаки. У 30-50% спостерігається ураження верхніх дихальних шляхів. Олена Воронкова зазначила, що діти переносять хворобу легше ніж дорослі, навіть якщо це тяжкий перебіг та наявні супутні захворювання.
За весь період надання медичної допомоги хворим на COVID-19, лише одну дитину було підключено до апарату штучної вентиляції легень. Всього заклад має 27 апаратів ШВЛ.
На базі ковідного відділення функціонує палата реанімації та інтенсивної терапії новонароджених від мам з підтвердженим COVID-19. Зазвичай, сюди поступають діти до одного місяця з порушенням функції дихання, кровообігу, або після складних пологів та у разі підтвердженого COVID-19 у мами дитини. Палата облаштована всім необхідним для того щоб доглядати та надавати необхідну медичну допомогу за такими немовлятами.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН