Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від ліцензування підприємницької діяльності місцевий бюджет Каховщини отримав більше мільйона гривень

За січень – грудень 2020 року до місцевого бюджету Каховки та Каховського району надійшло 1110 тис. гривень плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном.

Це кошти, які місцевий бюджет отримав завдяки відповідальним представникам підприємництва Каховщини, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби легально. Саме такий продаж підакцизної продукції передбачає обов’язкове відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу, фактичним платником якого є споживач.

Як зазначають фахівці Каховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, акцизний податок із роздрібної торгівлі суттєво впливає на збільшення надходжень до місцевого бюджету. При цьому він має відображатися у фіскальному чеку. Коли ж немає фіскального чека, не сплачено акцизний податок, відповідно – не наповнюється бюджет.

Споживачі, які купують підакцизні товари, мають можливість суттєво вплинути на збільшення надходжень до місцевого бюджету, вимагаючи розрахунковий документ у продавця. Виданий чек – сплачений податок!

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН