Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці в 5 прийомних родинах виховують 10 дітей

У Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради постійно ведеться робота над створенням прийомних родин. Діти, які залишилися без батьківського піклування є у всьому світі, Україна теж не є виключенням. І, на жаль, останнім часом збільшується кількість так званих «соціальних сиріт» – дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, батьків яких позбавлено батьківських прав. Аби допомогти діточкам виховуватися в умовах, які наближені до сімейних, в міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради працюють над створенням прийомних сімей.

Прийомна сім’я – це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім’ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у ВУЗі.
З боку законодавства аби підтримати людей, які беруть у свою родину прийомних діток, передбачено цілий ряд виплат, що дозволяє прийомним батькам не турбуватись принаймні про найнеобхідніші речі для них. Так, розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Окрім того, одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи.
На території Новокаховської міської ради функціонує 5 родин, які взяли на спільне виховання загалом 10 дітей позбавлених батьківського піклування, створивши прийомні сім’ї. Дані родини починаючи з самого створення знаходяться під постійним соціальним супроводженням центру. Завдяки співпраці суб’єктів соціальної роботи та прийомних родин вдається вирішувати проблеми прийомних родин вдається вирішувати швидко.
Можливо, серед мешканців Новокаховської міської об’єднаної територіальної громади є люди, які захочуть на базі своєї родини створити прийомну родину, то ж запрошуємо їх на консультацію до міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради, де фахівцями із соціальної роботи буде надано детальну інформацію щодо створення та функцонування прийомної родини.
Наша адреса: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5, 1 поверх.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН