Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсон завітав Посол Латвійської Республіки

Про це розповів виконуючий обов’язки голови Херсонської ОДА Сергій Козир.

Щойно із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом та Постійним Представником Президента України в Автономній Республіці Крим Anton Korynevych зустрілися із внутрішньо переміщеними особами з Кримського півострова та представниками кримськотатарського народу.

Хочу зазначити, розмова виявилася досить відвертою, адже ми почули найголовніші питання і проблеми кримського населення: порушення прав людини, утиски ПЦУ, заборона перетину межі материкової України, питання мілітаризації.

Як зазначив Юрій Пойканс, сьогодні зранку він побував на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак», які були побудовані у тому році, під час перебування на посаді голови Херсонська обласна державна адміністрація Yuriy Husyev. Це одні з кращих КПВВ, які він бачив.

Меседж зустрічі одноголосний – Крим завжди був і є українським!

Хочу особливо відмітити, Херсонська обласна державна адміністрація, і я особисто, глибоко цінуємо той внесок, який представники кримськотатарської громади роблять у розвиток як області, так і всієї країни.

Також питання окупації Криму залишається досить важливим для латвійського народу. Тож Латвія продовжує підтримувати створення «Кримської платформи».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН