Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовську функціонує філія Херсонського фахового спортивного коледжу (відео)

Херсонський фаховий спортивний коледж продовжує навчання і тренування учнів в умовах пандемії COVID-19. Для того, аби діти мали змогу повноцінно відвідувати тренування і уроки, вирішили перенести тренувальні збори до своєї філії у Скадовську. У різний час на морському узбережжі вже відпрацювали відділення легкої та важкої атлетики, гандболу та боротьби вільної. На зборах у Скадовській філії тренуються веслувальники з Херсонського коледжу. Взимку працюють на тренажерах і у спортивних залах.

У Скадовській філії Херсонського спортивного коледжу проживають, тренуються та здобувають повну середню освіту 60 учнів. Філія розпочала свою роботу 2001 року і здійснює підготовку за 4 напрямками: важка і легка атлетика, гандбол (дівчата) та боротьба вільна. Більше 100 медалей, призові місця на чемпіонатах Європи і світу, участь в Олімпійських іграх. Заклад профільований – акцент робиться на важку атлетику, і саме в цьому виді спорту досягнення є найвищими. Набір учнів до Скадовської філії здійснюється до 9 класу. Протягом трьох років учні здобувають середню освіту та тренуються. Далі – вступають до спортивного коледжу у Херсоні, і можуть отримати вищу освіту у державному університеті, відразу вступивши на 3-й курс. Філія спортивного коледжу у Скадовську дає можливість талановитим дітям із сільських районів проявити себе у спорті. Нові умови тренувань і навчання вимагають нових підходів у роботі тренерів та викладачів.

Через пандемію COVID-19 не проводяться масштабні змагання на рівні України. Щоб не втрачати форму, важкоатлети змагаються на місцевому рівні. Тренування проходять у спортивних залах з важкої атлетики та вільної боротьби. Легкоатлети тренуються на майданчиках і стадіонах, які обладнані на території спортивного закладу. Карантин вніс свої корективи не лише у графік підготовки спортсменів. Навчальний процес частково перемістився в онлайн. Викладачі створили умови для того, аби дистанційне навчання не поступалось у якості звичним урокам. Вчителі і тренери постійно вдосконалюють свою інформаційну компетентність. Активно беруть участь у вебінарах, навчаються на різноманітних онлайн-курсах, отримують відповідні сертифікати. На практиці володіння інформаційними технологіями виливається в уроки-практикуми, де діти вчаться виготовляти власний інформаційний продукт.

Постійні тренування і навчальний процес забирає фактично весь час. 24 на 7 діти перебувають з ровесниками, вчителями і тренерами. Фактично – це їхня друга домівка. Чи всі вихованці будуватимуть спортивну кар’єру, зараз сказати важко. Але загальна компетенція, знання, добрі стосунки залишаться з ними на все життя. Так, з труднощами, досягненнями, викликами, які ставить життя, колектив Скадовської філії Херсонського фахового спортивного коледжу йде у 2021-й рік, який буде ювілейним. 20 років вчителі і тренери готують спортсменів, дають їм гідний рівень знань і створюють далеко від їхньої домівки сприятливу атмосферу для розвитку талантів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН