Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Попри карантин на Херсонщині триває підготовка до туристичного сезону

Через карантин на Херсонщині відтерміновується початок туристичного сезону, який зазвичай відкривався у травні. Одне з курортних місць нашого краю – місто Скадовськ. Тут готуються до відкриття сезону.

Голова районної адміністрації Світлана Покутня розказала кореспондентам Суспільного, що наразі в дитячих оздоровчих закладах, пансіонатах проводиться ремонт з дотриманням усіх карантинних норм. У центрі міста на алеї кладуть тротуарну плитку, від морських водоростей чистять прибережну зону.

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону. Суспільне Херсон

Директор одного з пансіонатів Олександр Керекелиця каже, що вже зараз охочі цікавляться бронюванням номерів та вартістю. Їх пансіонат вже готовий приймати туристів:

“Підготовка практично починається з 1 вересня. Як скадовчани кажуть, що кожен день з 1 вересня наближає нас до літа. Літо прийшло, ми готові. Яким чином будемо працювати, нам ніхто не каже. Розраховуємо на те, що все ж сезон буде, що сезон буде хорошим, сильним, що наші діти оздоровляться. Скадовська дитяча медична зона запрацює наповну, прийме ще більше людей, ніж раніже, у зв’язку з тим, що закриті будуть інші країни і континенти. Ми хочемо сказати, що природне оздоровлення у нас, у Джарилгацькій затоці. Тому чекаємо команди, коли нам приймати людей”.

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону. Суспільне Херсон

Олександр Керекелиця додає, що робітників додатково на роботу не брали, підготувати пансіонат до сезону змогли самі. Єдине – знадобилась допомога будівельників, бо через епідемічну ситуацію в країні, вирішили у житлових котеджах добудувати додаткові кухні, щоб зменшити контакт між відпочивальниками:

“Ми багато номерів, практично половину, переобладнали, поробили кухні, щоб люди знали, що вони можуть приїхати сюди навіть для того, щоб відійти від спілкування з іншими людьми. У нас номери, які виходять просто у паркову зону, на вулиці. Ми стоїмо ось тут практично з виходом на море”.

Директорка позашкільного табору Людмила Шара розказала, що впорядковують територію, готують спальні, альтанки, їдальню. Якщо пандемія коронавірусу не завадить, то планують відкритись 30 травня.

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону. Суспільне Херсон

“І місця бронюють, і путівки є придбані. Вже якась частина грошей надходить, це каже мені про те, що люди вже купують путівки. Навіть, не зважаючи на те, що все-таки ще є коронавірус, що є карантин, пандемія. Я сподіваюсь, що ми його переможемо. Штатом ми практично забезпечені. Це і лікарі херсонські. Це трохи важче, що стосується лікарів, а щодо вихователів – так у нас є люди, які приїздять на весь сезон. З першого заїзду і до останнього, – додає Людмила Шара.

У Скадовську 206 закладів відпочинку і оздоровлення, з них дитячих – 27, тих, що працюють – 19. Минулого року у Скадовську відпочило трохи менше семисот тисяч людей.

https://youtu.be/-QupAe9HrOI

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН