Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині можна освоїти професії, які матимуть попит у кризу (відео)

За 3 роки – 3 спеціальності. Новокаховський професійний електротехнічний ліцей пропонує випускникам 9 класів вступати на спеціальність «продавець продовольчих/непродовольчих товарів. Тістороб» і по закінченні обирати один з трьох профілів або ж стати універсальним працівником, у якого більше шансів знайти робоче місце з гідною оплатою, аніж у вузького спеціаліста. Сучасні працедавці схильні економити на фонді заробітної плати і беруть на роботу універсалів.

Продавці продовольчих та непродовольчих товарів у стінах ліцею набувають практичних навичок викладки товарів, обчислювання накладних й інших розрахунків, роботи у бухгалтерській програмі 1С. Але головне – вчаться бути психологами.

«Продавець є психологом. Людина прийшла до магазину у поганому настрої, і продавець має її так обслужити, щоб вона знову повернулась. Завдяки адміністрації ліцею ми маємо гарну базу для навчання у класах і лабораторіях. Після першого року навчання наші учні проходять виробничу практику у крупних торговельних мережах Нової Каховки та області», – розповіла Ганна Венжега, майстер виробничого навчання цієї спеціальності.

2020 року вперше відбудеться випуск фахівців цього напряму, які протягом років навчання освоювали і пекарську справу. У сучасній майстерні-кухні учні спочатку вчились працювати з тістом, а зараз – випікають пиріжки, інші смаколики, які «розлітаються» під час перерв. «Смачна» спеціалізація дає переваги на ринку праці.

«Спеціалісти, які в дипломі мають профіль, крім «продавця», ще й «тістороб» затребувані на ринку праці. Зараз відкриваються багато приватних пекарень, і наші випускники можуть або самі випікати борошняні вироби, або їх продавати. Перший випуск «тісторобів» цього року залишає ліцей, тому ми запрошуємо і хлопців, і дівчат до нас на навчання», – сказала майстер виробничого навчання з професії «тістороб» Ірина Горбачова.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН