Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась смолоскипна акція до дня народження Степана Бандери

1 січня, 112-ті роковини з дня народження Степана Бандери, ідеолога українського націоналізму, борця за незалежність. У Херсоні зібралися містяни біля кінотеатру “Україна”, щоб вшанувати пам’ять діяча. Суспільне поспілкувалось з учасниками акції.

На акцію прийшло близько 40 людей. Серед них – Роман. Про зібрання розказали друзі, – говорить чоловік.

“Те, що він нам заповідав, його побратими, друзі його часу. Ця боротьба перенеслася на теперішні межі держави. Ми маємо продовжити боротьбу і здобути свою державу і націю”, – говорить учасник акції Роман.

“Ми тут зібралися, щоб показати, що українські націоналісти дійсно є в Херсоні, що будуть завжди захищати Херсон від всякого лайна сепаратистського”, – розказав голова Херсонського осередку “Національного корпусу”, співорганізатор акції Іван Старостенко.

“Скажу одне: я прийшов вшанувати пам’ять провідника, тому відмовляюсь від будь-яких коментарів. Це для мене святе свято”, – говорить учасник акції, колишній бранець Кремля Олександр Шумков.

Через те, що на площі Свободи зараз новорічне містечко, багато дітей, акцію перенесли на інший бік проспекту, – пояснила голова Херсонської самооборони Інна Усачова:

“Ми вже збираємось тут вдруге. Організаторами традиційно виступає “Свобода”. Ми “Самооборона”, “Національний корпус” долучаємось. Звичайно, що карантинні обмеження, звичайно, що Новий Рік. Але, бажаючих вшанувати Степана Андрійовича Бандеру, потреба є і буде. І дуже радію, що у ці буремні роки 30-40 чоловік нас є”.

Відзначення дня народження Степана Бандери для Херсона акція не політична, а більше пропагандистська. Вперше люди зібралися у перший рік після революції гідності, – розказав співорганізатор акції Віталій Урбанський:

“Якщо після майдану була ще ейфорія, постмайданна енергія ще не була вичерпана, першого січня приходило на Площу Свободи до 200 людей, то тепер апатія,і ми нашою політичною діяльністю намагаємось боротися з цим явищем, щоб наше суспільство було активним і громадянським”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН