Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові інвестиційні інструменти для гуманітарної сфери планують розробити в Херсонській облраді

Про це на фейсбуці повідомляє депутат Херсонської облради Олександр Співаковський:

– Пандемія порушила багато процесів, змінила наше життя. Навчання дітей та студентів у закладах всіх рівнів відбувається дистанційно, змагання спортсменів – без вболівальників на трибунах, мистецькі проєкти – без глядача у залі… У багатьох з нас вже через декілька років буде питання до лікаря: чи не отримував він диплом під час пандемії? Віддаючи дитину до школи, перед нами постане теж саме питання вже до вчителя… І це не жарти, а цілком реальні перспективи, якщо ми – депутати – просто будемо спостерігати та не впливати на ситуацію.

Наша депутатська комісія з питань людського капіталу завершує цей рік плануванням роботи на наступний. Життя вимагає від нас нових підходів до оцінки ефективності дій управлінців, керівників установ та закладів обласного підпорядкування. І ми маємо розробити критерії оцінки, навчитись вимірювати вплив тих чи інших управлінських дій на життя людей, розвиток гуманітарної сфери.

Час змінити відношення до освіти, культури, спорту, треба розглядали їх не лише у аспекті «тримайте кошти та відчепиться», а й у аспекті інвестицій. Держава чи місцева влада вкладаючи, наприклад, в освітню чи спортивну інфраструктуру, потім повертають ці кошти у вигляді податків та у вигляді капіталізації людини. Освічена, розвинута людина, якщо їй комфортно у своєму населеному пункті, спроможна створювати додаткову вартість, вимагати та формувати нову якість життя.

Розвиток гуманітарної сфери напряму пов’язаний з економічними показниками. І наше завдання – розробити та запропонувати обласній раді у 2021 році нові інвестиційні інструменти для гуманітарної сфери. Дуже хочеться припинити вмирання Херсонщини. І це не пафос, як нам дехто закидає. Якщо область масово полишає молодь та професійні люди працездатного віку, то в нас – тих, хто тут лишається, невеликі шанси на щасливе майбутнє.

У нашій комісії представники різних партій, але ми всі взяли на себе зобов’язання сприяти розвитку Херсонщини. Тож будемо виконувати накази виборців! І цьому ніяка пандемія не завадить.
З Новим роком!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН