Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші вирішують долю освітньої програми магістерського рівня

Про це розповів ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Сьогодні на платформі Zoom взяв участь у засіданні галузевої експертної ради освітньої програми зі спеціальності 014 Середня освіта біологія та здоров’я людини другого магістерського рівня.

Представив позицію ХДУ та запропонував узгодити її з висновками експертів. Також звернув увагу на два рівні: інституціонарний і рівень деталізації цієї освітньої програми. На рівні інституції ми за рік створили незалежний внутрішній відділ забезпечення якості освіти. Запустили систему доброчесності та систему відповідного моніторингу, опитування студентів-бакалаврів і магістрів, інструментальну систему забезпечення академічної свободи студентів через систему KSU online. У Херсонському державному університеті тотальна перевірка робіт у програмі Unitcheck. У грудні ми не допустили до захисту 5% магістерських робіт.

Запрацювала модель 75/25. А з 2021 року – модель, яка забезпечує індивідуальну траєкторію навчання студентів 63/12/25. 63 – дисципліни вільного вибору, 12 – фахові. Ми врахували абсолютно всі зауваження та внесли відповідні корективи.

Наш університет на інституціонарному рівні виконує всі позиції. І не тільки вимоги Національного агентства, а, в першу чергу, орієнтація на те, що ХДУ – територія, де не можна купити диплом, де повністю забезпечують процеси доброчесності, оновлення освітніх програм, забезпечення індивідуальної траєкторії студентів.

Остаточне рішення буде прийматися Національним агентством.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН