Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі перевіряють законність продажу хвойних дерев

На території Бериславського району поліцейські проводять заходи по виявленню фактів незаконної порубки та продажу хвойних дерев.

В період з грудня 2020 року по січень 2021 року поліцейські проводять відпрацювання району для забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період, попередження випадків незаконних порубок лісових хвойних культур, виявлення місць продажу ялинок без відповідних документів та спеціальних бирок.

Під час профілактичних заходів поліцейські взаємодіють з представниками лісового та мисливського господарства, органами державної влади, місцевого самоврядування та національним природничим парком «Кам’янська січ». Правоохоронці проводять спільні рейди з метою виявлення осіб, які здійснюють незаконні порубки хвойних дерев та документують факти реалізації ялинок у невстановлених місцях або без відповідних бирок.

До відома: у відповідності до ст. 65 КУпАП «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка» незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 510 до 1020 грн.

Крім того, статтею 246 КК України передбачена кримінальна відповідальність за незаконну порубку лісу, що передбачає заподіяння істотної шкоди або вчинення таких дій на територіях об’єктів природно-заповідного фонду чи охоронюваних лісах, що тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 17000 до 25500 грн. або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Отже, шановні мешканці Бериславського району! Не будьте байдужими до навколишнього середовища та дій осіб, які вчинять правопорушення. У разі виявлення вказаних фактів, звертайтесь до Бериславського відділу поліції за телефоном 7-63-02 або 102.

Відділ комунікацій поліції Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН