Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

100 кисневих концентраторів отримали лікарні Запорізької області

6 лікарень отримали чергову партію кисневих концентраторів для забезпечення медзакладів, де лікують хворих на COVID-19. Нова партія апаратів обсягом у 100 одиниць поповнила мобільний кисневий парк Запорізької області.

Ситуація із захворюваністю на ковід сьогодні доволі тривожна. За останню добу в області захворіла 1021 людина. З них 66 дітей та 63 медичних працівника. Усього з початку пандемії в Запорізькій області захворіло 45 716 мешканців. Тому ми продовжуємо допомагати нашим медичним закладам, додаємо нові ліжка для лікування хворих, забезпечуємо їх киснем. Нині у 21 лікарні розгорнуто 2326 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Рівень забезпеченості киснем становить 62 відсотки, і ми продовжуємо роботу над підвищенням цього показника, – зазначила заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва.

За розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня, у зв’язку із  епідемічною ситуацією на території Запорізької області, спричиненою короновірусом 2019-NCOV, від 17.12.2020 року №24 100 кисневих концентраторів розподілені між шістьма лікарнями, де вони найбільш потрібні сьогодні. Даний розподіл тимчасовий і, за потреби, кисневі концентратори можуть бути перерозподілені в залежності від епідситуації. Наразі найбільшу кількість нових апаратів отримує КНП Бердянської міської ради “Бердянське територіальне медичне об’єднання” – 60 концентраторів. Тому що в цій лікарні один з найнижчих показників забезпеченості киснем – 44 відсотки. За словами директора закладу Дмитра Єгорова, ці концентратори дозволять забезпечити киснем пацієнтів до моменту завершення робіт з розгортання централізованої мережі кисневого забезпечення. Також у закладі заплановано розгортання додаткових ліжок, і 23 грудня до існуючих 200 буде додано ще 50 ліжок для лікування хворих на COVID-19.

Решта концентраторів партії розподілена до КНП “Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня” Кам’янсько-Дніпровської районної ради (15 концентраторів), КНП “Спеціалізована медико-санітарна частина” Енергодарської міської ради (5), КНП “Василівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Василівської районної ради (10), КНП “Якимівська центральна районна лікарня” Якимівської селищної ради (5) та КНП “Приморська центральна районна лікарня” Приморської районної ради (5).

 Це не остання партія. До кінця грудня ми плануємо отримати ще 200 концентраторів. Наша мета одна – ми хочемо, щоб мінімум 80 відсотків всіх ліжок, які розгорнуті і які планується розгорнути, були забезпечені киснем. Ліжка для хворих на ковід повинні бути забезпечені киснем, а  лікарі повинні мати змогу надавати якісну та своєчасну допомогу, – прокоментувала подальші плани обласної влади Олена Теряєва.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН