Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лялькова вистава для дітей військовослужбовців відбулась у Херсоні (Відео)

18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая, молоді актори факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету влаштували для дітлахів справжнє передноворічне свято. Вистава, яку підготували для малечі міста та області студенти спеціальності «Культурологія», відбулася у Херсонському обласному Академічному театрі ляльок.

19 рік поспіль студенти-культурологи організовують передноворічне дійство для маленьких глядачів. Цього року молоді актори підготували театральну виставу «Святковий переполох». Автором спектаклю стала студентка III курсу Марія Меч. З режисерською роботою допомагали професорка, завідувачка кафедри культурології Лідія Лимаренко та головний режисер театру ляльок, народний артист України Борис Чуприна.

Зі сцени лялькового театру лунали привітання від ректора ХДУ Олександра Співаковського. «Дуже радий бачити у святковій залі так багато щасливої малечі. Напередодні таких чудових свят хочеться побажати, аби ваші мрії перетворювалися у реальність та аби казка у вашому житті продовжувалася якомога довше». Олександр Володимирович висловив сподівання, що подарунок від молоді сподобається малечі та принесе радість і святковий настрій.

Режисерка спектаклю, завідувачка кафедри культурології Лідія Лимаренко розповідає, що студенти цілий рік із нетерпінням чекали цього дня. Молодь самостійно добирала музику, ставила хореографію, аби створити справжній «Святковий переполох» для дітлахів.

«У цей день збуваються будь-які дива. Треба тільки загадати бажання – і воно неодмінно збудеться. Одним із таких див сьогодні є інтермедія і вистава Херсонського державного університету факультету культури і мистецтв», – зазначила Лідія Лимаренко.

Цього дня у ляльковому театрі відбулося чотири вистави – для дітей воїнів АТО, дітей-інвалідів, дітей-сиріт. А також для дітей викладачів й студентів ХДУ і для маленьких мешканців міста та області.

Також для маленьких хлопчиків і дівчаток та їхніх батьків студенти влаштували інтермедію «Таємниця трьох ключів». Адже яке ж свято без конкурсів і подарунків?!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН