Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували пам’ять Олега Мішукова (відео)

Сьогодні, в день дев’ятих роковин смерті, відомі херсонці згадують про Олега Мішукова – ректора Херсонського державного університету. Пам’ятний допис розмістив у соціальних мережах Олександр Співаковський, чинний ректор вишу.

Попри свою невідворотність, смерть все ж таки є однією з найбільш фундаментальних несправедливостей нашого життя. Особливо – коли забирає ще молодих, у самому розквіті сил і таланту. Сьогодні дев’яті роковини смерті Олега Васильовича Мішукова, доктора філологічних наук, професора, заслуженого діяча мистецтв України. А ще – почесного херсонця, педагога від Бога, пасіонарної особистості, багатогранної і безмежно талановитої людини. За свої неповні п’ятдесят він встиг так багато, але ще більше, на жаль, не встиг…

Він належав до тих небуденних постатей, поруч з якими інші вивищуються, стають досконалішими. Був мрійником і романтиком, і водночас – абсолютним реалістом, який умів втілювати мрії у життя. Факультет культури і мистецтв ХДУ, Академічний ліцей, який уже давно по праву носить ім’я О.В.Мішукова, – ось лише дві його найфантастичніші ідеї, які і сьогодні живуть, розвиваються, завойовують собі ім’я в Україні і світі.

Звісно, кожна людина залишає по собі якийсь слід на землі. Але далеко не кожна залишає Слід. У такі дні, як сьогодні, якось гостріше усвідомлюєш цю істину.

Вічна і світла пам’ять тобі, друже. Слід, який ти залишив по собі на цій землі і в наших серцях, такий яскравий і незабутній…

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН