Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пішла у вічність відома працівниця Херсонського водоканалу Галина Щербань

17 грудня 2020 року на 74-у році, після тяжкої хвороби, обірвалося життя Щербань Галини Іванівни, прекрасної та мудрої жінки, яка для всіх нас назавжди залишиться прикладом самовідданості, жіночості та надзвичайної людяності.

Народилася Галина Іванівна у місті Оріхові Запорізької області. Завжди була лідером, виявляючи ті якості, що вклали у неї батьки: відкритість, порядність, відповідальність. Вона відмінно вчилася, цікавилась технічними дисциплінами, займалася спортом.
Після закінчення школи разом з близькою подругою Галина приїхала працювати на Херсонський бавовняно-паперовий комбінат. У 1965 році Галина Щербань поступила до Херсонського сільськогосподарського інституту на спеціальність «Гідромеліорація». По завершенні навчання разом з чоловіком та маленьким сином приїхала за розподілом у колгосп ім.Чапаєва Миколаївської області, де розробляла плани та впроваджувала зрошення, вела технічний нагляд за будівництвом, вирішувала екологічні проблеми, чим заслужила справжній авторитет. Відпрацювавши 10 років у “польових умовах”, вже з двома синами, сім’я повертається до Херсона, де у листопаді 1983 року Галина Іванівна влаштовується на роботу у Херсонський Водоканал інженером каналізаційної мережі.
З 1985 року Галина Іванівна вже працювала інженером 1 категорії виробничо-технічного відділу, вела активну громадську роботу і у 1993 році очолила профспілкову організацію підприємства. Енергійна, ідейна, сильна жінка втілювала в собі душу колективу, бо, маючи гострий розум, велике добре серце, колосальний досвід праці та справжній талант керівника, вона вміло об’єднувала людей і завжди приходила на допомогу, уважно вислуховувала, давала мудру пораду. Завдяки її самовідданій праці та небайдужості, колектив Водоканалу став дружною та згуртованою сім’єю: вшанування ветеранів, допомога тим, хто хворіє, соціальні програми, турбота про безпеку та комфортність праці давали всім впевненість у завтрашньому дні. Виїзди на природу, корпоративні свята, дитячі ранки, творчі конкурси, які організовувала Галина Іванівна, формували атмосферу взаємодовіри, позитивного психологічного мікроклімату.
«У будь-якій роботі найважливіше – це люди», – говорила Галина Іванівна. Людина, її здоров’я, проблеми завжди були для неї вище власних інтересів та самопочуття, вона викладалася на повну для кожного з нас, даруючи всім підтримку, співчуття, віддаючи вогонь своєї душі та тепло серця без залишку.
Її не просто поважали та любили у колективі. Галину Іванівну обожнювали всі, хто мав щастя спілкуватись з нею, разом працювати та жити. Вона завжди була поряд: і у тяжкі, і в радісні хвилини, як справжня Матуся… Вона була Світлом і Правдою Водоканалу, який осиротів без своєї Берегині…
У неї завжди було багато планів, але не всім мріям було дано стати реальністю…

Колектив Водоканалу висловлює щирі співчуття рідним і близьким Галини Іванівни Щербань.

Сьогодні наші серця сповнені смутком та болем. Важко знайти слова втіхи, коли людина відходить у вічність, проте світлі спогади про Галину Іванівну – талановиту, яскраву, справжню, яка чесно і гідно прожила своє життя – завжди будуть сильнішими за смерть.

Світла пам’ять про Галину Іванівну Щербань вічно житиме у наших серцях.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН