Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З України намагалися незаконно вивезти обладнання військового призначення

Чорноморська митниця Держмитслужби запобігла контрабандному експорту до країн Близького Сходу авіаційного обладнання військового призначення. Про це повідомила пресслужба.

На митному посту «Костянтинівка» Чорноморської митниці Держмитслужби виявлено спробу однієї з вітчизняних транспортних авіакомпаній, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях у країнах Близького Сходу та Африки, незаконно вивезти з країни авіаційні вироби та приладдя, якими комплектуються військово-транспортні літаки.
Під час проведення митного контролю оперативниками Чорноморської митниці серед бортового обладнання літака авіакомпанії виявлено приховану військову продукцію без дозвільних документів Державного експортного контролю України, передбачені державним законодавством для переміщення за межі країни виробів військового призначення.

Продукцію, у встановленому законом порядку, направлено на експертизу. Після її висновків прийматиметься рішення щодо відкриття кримінального провадження, передбаченого статтею 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН