Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває процес передачі громадам земель сільгосппризначення

Ще 17 територіальних громад області отримали у комунальну власність землі сільгосппризначення за межами населених пунктів. Тепер самостійно розпоряджатися цим важливим для розвитку ресурсом зможуть Білозерська, Дар’ївська, Чорнобаївська, Великолепетиська, Рубанівська, Калинівська, Генічеська, Бехтерська, Голопристанська, Іванівська, Нововоронцовська, Новоолександрівська, Верхньорогачицька, Великоолександрівська, Скадовська, Нижньосірогозька і Херсонська громади.

«Одна з найпозитивніших змін в контексті впровадження реформи децентралізації – перезавантаження системи земельних відносин та побудова нової європейської системи управління у вказаній сфері. Я впевнений, що органи місцевого самоврядування зможуть раціонально використати передані їм землі», – наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Сергій Козир.

Варто зазначити, що Головне управління Держеокадастру області вже передало з державної у комунальну власність землі 31 територіальній громаді. Окрім того, до кінця року місцеві органи влади отримають понад 140 тисяч гектарів.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН