Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині працюють над легалізацією виплат заробітної плати

Днями начальник Бериславської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Валентин Кондратенко взяв участь у засіданні колегії, яка відбулася у приміщенні Бериславської районної державної адміністрації.

Одне з питань порядку денного – легалізація виплат заробітної плати. Нині боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах» є вкрай актуальною. Відповідно до норм діючого законодавства пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та суми сплаченого єдиного соціального внеску, стажу з усіх місць роботи, а також інших відомостей, необхідних для призначення пенсії та виплати соціальних допомог.

Валентин Кондратенко звернув увагу присутніх, що рівень надходження податку на доходи фізичних осіб та військового збору у бюджет напряму залежить від рівня нарахованої заробітної плати. Тож дуже важливо, щоб працівники отримували заробітну плату офіційно. Тоді місцевий бюджет має стабільні надходження.

За 11 місяців 2020 року бериславські податківці у складі робочої групи з легалізації найманої праці та заробітної плати провели 27 інспекційних відвідувань. У результаті легалізовано працю 87 найманих працівників. Ще 11 громадян зареєструвалися приватними підприємцями і наразі ці суб’єкти господарювання дотримуються вимог податкового та трудового законодавства.

Колегія відбулася в діловій, невимушеній та робочій атмосфері. За її результатами було напрацьовано ряд рішень,  досягнуто певних домовленостей щодо поліпшення результативності взаємодії та практичної реалізації поставлених завдань.

Бериславська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН