Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький політехнічний центр профтехосвіти отримав сучасне IT-обладнання

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун та заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко разом з регіональним фахівцем програми підтримки реформи професійно-технічної освіти «EU4Skills: Кращі навички для України» Ольгою Пушиною під час відвідування Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти передали закладу сучасне ІТ-обладнання. Навчальний заклад отримав 11 ноутбуків, а також набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів в рамках програми «EU4Skills: Кращі навички для України».

ІТ-обладнання вартістю понад 300 тис. грн придбано у рамках програми EU4Skills за фінансової підтримки ЄС та його держав-членів Німеччини, Естонії, Фінляндії та Польщі. Загалом 500 учнів та 40 викладачів Запорізького політехнічного центру отримають можливість використовувати нове обладнання, в тому числі, для вирішення проблем в організації освітнього процесу під час пандемії COVID-19. Це дозволить викладачам запроваджувати нові курси та методики дистанційного навчання та продовжувати уроки для учнів.

Олександр Свистун висловив вдячність програмі EU4Skills за всебічну підтримку і впровадженні реформи профтехосвіти. Серед найбільших викликів, з якими стикнулися профтехи під час пандемії, – недостатня кількість обладнання та програмного забезпечення, а також необхідність покращити цифрові навички як студентів, так і викладачів. Тому підтримка у вигляді надання обладнання, а також інші комплексні ініціативи, які впроваджує програма EU4Skills у сфері діджиталізації, є дуже актуальними та потрібними для навчальних закладів регіону.

EU4Skills реалізує великий пакет заходів з діджиталізації для підтримки різних аспектів реформи профтехосвіти, зокрема, розробку онлайн-курсів для викладачів профтехів з цифрових компетентностей.  У партнерстві з Microsoft Ukraine та Міністерством освіти і науки України EU4Skills планує запровадити новітнє програмне забезпечення, яке дозволить профтехам  використовувати сучасні технології.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН