Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На заводі “Палада” побудували плавучий причал для військових

Завод «Палада», який входить до Державний концерн “Укроборонпром”, в рамках виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2020, побудував та передав Міністерство оборони України плавучий причал для потреб ВМС ЗС України! Про це розповів очільник “Укроборонпрому” Юрій Гусєв.

Це було доручення Президента України Володимира Зеленського, яке він дав під час робочого візиту до нас на Херсонщину влітку ще під час моєї роботи головою Херсонська обласна державна адміністрація. Головним завданням від Глави держави було забезпечити підприємство держзамовленням, якого воно протягом багатьох років не отримувало. Над тим, щоб це стало можливо, ми почали працювали спільно із віце-прем’єр-міністром-міністром з питань стратегічних галузей економіки Олег Уруський та керівництвом Міноборони.

Тож сьогодні мені вдвічі приємно повідомити цю новину.

Відповідно до державного контракту, який було укладено 16 жовтня поточного року, підприємство побудувало плавучий причал ПЖ-61У для стоянки кораблів, катерів і суден у місці базування ВМС Збройних сил України, зокрема, для патрульних катерів типу Island.

Плавпричал має габарити понтону 67 м х 7,4 м, з осадкою 1 м і забезпечує постачання на кораблі води та електроенергії, а також проведення вантажно-розвантажувальних робіт.

Завдяки вдосконаленню технічного циклу та професійній роботі працівників заводу, об’єкт був побудований за 2,5 місяці, хоча зазвичай така робота займає понад 5 місяців.

Нагадаю, що за 11 місяців 2020 року підприємства концерну “Укроборонпром” вже виконали контракти за ДОЗ 2020 на 99%.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН