Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівець НААН розповів про аномальну посуху на Херсонщині

Лише в чверті районів краю дощів вистачило для нормальної вегетації озимих, в усіх інших рівень вологи коливається у межах від 20-40 до 60-70 мм. А про норму у понад сто міліметрів годі й мріяти — адже впродовж останніх років південь України посухи просто-таки переслідують!

Про це пише Голос України.

«Від початку вересня наші хлібороби чекали дощів, щоб не сіяти озимі в суху землю. Хтось не дочекався й розпочав посівну в останній декаді вересня, хтось — у першій декаді жовтня. Тому в когось озимі вже вибилися у п’ять-шість листочків, а в когось тільки пагін вигулькнув. Далі все залежить від погоди, а вона не тішить», — коментує ситуацію Сергій Зайцев, кандидат сільськогосподарських наук, завідувач відділення рослинництва та неполивного землеробства Інституту зрошуваного землеробства НААН України (Херсон).

Науковець підкреслив, що у першій декаді листопада температура повітря трималася на чотири-п’ять градусів вище від звичайної норми, було досить сонячно, і рослини продовжували вегетацію.

«Одразу ж на них з’явилися грибкові хвороби, кліщ та миловидні гризуни, які не впали у зимову сплячку. Тобто не тільки вологи обмаль: для боротьби зі шкідниками нині потрібні додаткові хімікати, а це зайві витрати для аграріїв», — наголосив Зайцев.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН