Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській лікарні відбулася посвята молодих фахівців

Посвята молодих спеціалістів в професію сьогодні відбулася в клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних.

Незвичайна, без святкового інтригуючого дійства, заповненої зали, виступів гостей та колег, без аури та передчуття початку шляху… Відразу – в киплячу, важку, важливу, реальну РОБОТУ. Відразу – в живе, суперечливе, болісне і, хочеться вірити – щасливе – відчуття своєї ролі та свого вибору.
В особливому форматі, з «дотриманням всіх карантинних заходів» – колектив «Тропіних» прийняв до своєї медичної сім’ї 5 лікарів та 12 медичних сестер.
В такі умови сьогодні нас поставила пандемія COVID-19, дуже твердо визначивши свої пріоритети, зруйнувавши звичне, кардинально змінивши не лише роботу лікарні, але й в цілому наше мислення. Ця ситуація випробовує, надломлює, оголює суть професії, просвічує крихкість життя – іноді до жорстокості… прискорює час, відтіняє його цінність.
– Саме у цей період і саме вам – випало починати… Але якщо подивитися з іншого боку, то це – можливість. Можливість відчути, прожити і пропрацювати в особливих умовах, складних, але тих, що дають приголомшливий досвід…
Приблизно так звернувся до молодих спеціалістів генеральний директор Леонід РЕМИГА. Він привітав молодь початком роботи в нашому колективі, побажав усім сил та удачі, терпіння, тому що становлення – завжди тернисто, і зазначив, що «Бути в медицині – це бути самим собою». Здавалося б, проста річ, а розуміння її лише в цих обставинах так розкрилося.
– Напевно, більш яскравої ілюстрації про складність професії медика та відданіть їй, ніж нинішня ситуація в лікарні, пов’язана майже з повним її перепрофілюванням під ковід-госпіталь, ще не було ніколи. Такою виразною, такою гострою, такою зсередини – наша робота ще не була. Тому – нехай усе найважче піде вам на користь, і нехай вам вдається бути успішними, бути чуйними до болю людини, бути поблажливими, працювати із задоволенням і з серцем.
До цих слів й побажань Леоніда Тимофійовича приєдналися також заступник медичного директора по медичному обслуговуванню дорослого населення Світлана Пшенична та заступник медичного директора з медсестринства Лариса Малета, а в їх особі весь колектив лікарні.
На завершення зустрічі керівники вручили молодим спеціалістам квіти. І як приємність – усім фахівцям до цього дня були виплачені грошові премії.

У добру путь, наші молоді колеги! Нехай вам вдається!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН