Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Незвичне захоплення зробило миколаївського школяра лауреатом престижного конкурсу

15-річний Вадим Враченко з Миколаєва став першим у технічній номінації Всеукраїнського Конкурсу «Зоряний Кайт 2019–2020». Щорічні заочні змагання серед дітей і молоді на найкращу модель авторського повітряного змія організовуються Українською Асоціацією Повітряних Зміїв. До професійного журі входять українські й іноземні майстри.

Вадим – талановитий учень ЗОШ №3 м. Миколаєва та досвідченого вчителя Михайла Степнова. Від імені Оргкомітету «Зоряного Кайта» Вадиму вручили спеціальну грамоту із золотим тисненням «За вдале технічне рішення».

Директорка Миколаївської обласної філії Української Асоціації Повітряних Зміїв, учасниця Національної Збірної України з кайт-флаїнґу від Миколаївщини Дар’я Старинець коментує: «Для нашої Асоціації важливо підтримувати школярів, які бажають проявити свої таланти у галузі повітряних зміїв. На жаль, у шкільній програмі кайти як наука, мистецтво або спорт фактично ніяк не представлені. Знайомство з багатою культурою повітряних зміїв залишається «відповідальністю» гуртків та загалом позашкільної освіти. Тому ми були особливо раді отримати конкурсну роботу від загальноосвітньої школи Миколаєва. Модель Вадима Враченка привернула увагу міжнародного журі «Зоряного Кайта 2019–2020» саме цікавим технічним виконанням. Школяр продемонстрував стійкий політ свого авторського кайта, а також вдало обґрунтував своє конструкторське рішення. Наша філія вдячна вчителям області, які не забувають про повітряні змії як науково-технічну творчість».

Нагадаємо, що влітку Українська Асоціація Повітряних Зміїв організувала на Миколаївщині перший обласний спортивний чемпіонат з кайт-флаїнґу 2020 та етап Чемпіонату України з кайт-флаїнґу 2020.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН