Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші працють над вдосконаленням освітньої програми

Про це розповів ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Сьогодні на платформі Zoom відбулося засідання галузевої експертної ради з ОП Середня освіта (мова і література англійська), у якому я взяв участь. В рамках свого виступу повідомив, що освітня програма має довгу історію та власну наукову школу. Експерти мали можливість поспілкуватися зі стейкхолдерами, тому їм відомо, що випускники є затребуваними на ринку праці, в тому числі й в ІТ-компаніях. Там вони капіталізуються, використовуючи свої знання з англійської мови.
✔️У нашому університеті було створено відділ забезпечення якості освіти для дотримання принципів і норм академічної доброчесності. У Науковій бібліотеці вишу відкрито доступ до онлайн-сервісу «Unichek» (віддаленої інформаційної системи, рекомендованою МОН) для перевірки кваліфікаційних робіт на ознаки плагіату. Роботи з ознаками академічної недоброчесності не допускаються до атестації.
✔️Запущена система feedback, що дозволяє студентам після заняття анонімно пройти анкетування та оцінити якість, зрозумілість і доступність отриманої від викладача інформації.
✔️Одним із найважливіших пріоритетів вищої освіти є академічна свобода. Тому ми затвердили перехід до моделі організації освітнього процесу (63% – 12% – 25%). Головна її особливість — орієнтація на побудову власної освітньої траєкторії студента та перехід від академічних груп до навчальних. Доповненням до цієї моделі є перспектива переходу нашого університету на 37-відсоткову американську ситему Liberal Arts.
✔️На попередній вченій раді були прийняті рішення щодо укрупнення освітніх програм з урахуванням відповідної аналітики.
Усі побажання експертів є алгоритмом наших подальших дій для вдосконалення освітньої програми і доведення її до рівня зразкової! Дякую колегам за співпрацю!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН