Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська лікарня долучилася до акції, спрямованої на боротьбу з насильством

«Клініка, дружня до молоді» (КДМ) КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» щорічно з 25 листопада по 10 грудня долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Діти – це найуразливіша та незахищена частина суспільства. Чим більше зростає насильство у суспільстві, тим актуальнішою стає проблема насильства над дітьми в сім’ї.
Спеціалісти КДМ провели інформаційні семінари – тренінги під гаслом «Захисти себе від насильства!». Молодь ознайомилась з рекомендаціями Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини: з правовою базою щодо реагування на факти проявів домашнього насильства, з основними формами насильства (фізичне, психологічне, сексуальне) та їх проявами.
Жваві дискусії серед студентів та учнів старших класів пройшли після перегляду відеоролику «Розкажи дорослому, якому довіряєш» з метою попередження сексуальних домагань та шантажу. Зацікавленість викликала тема безпеки в Інтернеті. Учні розглянули основні види онлайн-загроз: підлітковий віртуальний терор, кіберсуіцид, віртуальна педофілія. Підлітки отримали корисні поради та роздаткові матеріали, які допоможуть їм уникнути та попередити насильство. Волонтери розробили та презентували буклет «Безпека в цифровому середовищі».
Основна мета заходів – сформувати навички безпечної соціальної поведінки та відповідальне ставлення до власного життя.
Н.І.Крамаренко, керівник КДМ  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН