Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Герої нашого часу: Як працюють медики Новоодеської ЦРЛ

Хтось скептично ставиться до COVID-19 чи до карантинних вимог, але коли будь хто потрапляє до «ковідного» відділення кожна клітина його тіла починає відчувати небезпеку. Не є виключенням і самі лікарі, які кожен день віч-на-віч з новим вірусом COVID-19.

На сьогодні на Миколаївщині 17  лікарень визначені для боротьби з коронавірусною хворобою. Одна з таких лікарень – КНП “Новоодеська центральна районна лікарня” Новоодеської районної ради з ліжковим фондом на 80 місць. Розпорядженням керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня Олександра Трайтлі медичний заклад, з жовтня, перепрофільований для прийому пацієнтів інфікованих COVID-19.

Змінюючи один одного тут працюють чотири бригади лікарів. Кожна бригада складається з двох лікарів і з чотирьох старших та чотирьох молодших медсестр.

Незважаючи на шалену цілодобову втому, коли через деякий час у захисному костюмі починає не вистачати кисню, краплями стикає піт і страшенно хочеться все це зняти вони посміхаються та не втрачаючи почуття гумору підходять до кожного пацієнта та турбуються чи все добре.

🔸На сьогодні у відділеннях лікарні – 11 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірус, 13 з підозрою та 14 з пневмонією. Пацієнт Микола Олексійович з села Баловне не перестає дякувати лікарям, його майже вилікували за два тижні та він продовжує дихати киснем. Йому вже зовсім скоро на виписку. Сьогодні й справді майже добре, в реанімації всього один пацієнт і у нього теж є кисень.

💨 Кисень – це те, що останнім часом цінується як щось найдорожче та коштовне, що багато кому вже врятувало життя. Як розповідає головний лікар КНП “Новоодеська центральна районна лікарня” Микола Коваленко заклад має 44 кисневі точки та завдяки субвенції Уряду закуплено 22 кисневі концентратори. «На сьогодні завдання Уряду ми виконали майже 85% ліжкового фонду нашої лікарні забезпечено киснем», – повідомив він.

За словами завідуючого господарством та відповідального за кисневе забезпечення лікарні Олександра Дзюби у лікарні кожен день в наявності 29 кисневих балонів, шість з яких постійно в роботі. Усього на добу вистачає три балони з киснем. Централізована подача йде до терапевтичного (12 точок), приймального (6 точок) відділень та до реанімації (16 точок). За словами Олександра Дзюби порожніх кисневих балонів у лікарні майже не буває, їх одразу везуть на дозаправку киснем на підприємство ГП НПКГ «Зоря»-«Машпроект», з яким лікарнею підписано договір на постачання кисню. В інфекційному, ковідному відділенні, на сьогодні, задіяно десять кисневих концентратів потужністю 10 літрів на хвилину.

Лікар – інфекціоніст Юрій Курій розповідає, що з початку епідемії двома мобільними бригадами лікарні проведено 1458 ПЛР тестів та 744 ІФА, а з початку роботи лікарні, як ковідной вже отримали лікування 48 чоловік. Медичні працівники отримують до 300% надбавки від Уряду згідно постанови КМУ за роботу з ковідними хворими, за жовтень місяць це 617 тисяч гривень.

❗️Медичні працівники закладу бажають усім здоров’я та звертаються до громадян з проханням цінувати своє життя та не нехтувати карантинними вимогами і скільки то буде потрібно носити маску задля того, щоб потім повноцінно дихати киснем.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН