Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадам Херсонщини з державної власності передали землі сільгосппризначення

Майже 6,8 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення, які знаходяться за межами населених пунктів і якими раніше розпоряджалася держава, передали у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам області. Вчора, 25 листопада, відповідні документи були підписані у Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області. 

Землю сільгосппризначення в комунальну власність отримали 10 громад: Чулаківська, Костянтинівська, Любимівська, Таврійська, Чаплинська, Мирненська, Ювілейна, Музиківська і Станіславська.

До кінця року Головне управління Держгеокадастру планує передати землі всім ОТГ, а разом з ними – відповідні повноваження у сфері земельних відносин.  

«Дуже шкода, що до цього моменту значну частину земель вже було передано в приватні руки, – зазначив голова Чулаківської ОТГ. – Адже не відомо, чи всі власники оформили землю у власність і мають документи. Є стільки випадків, коли люди заробляли на ній, не збираючись оформити документи.  Наразі ми не зможемо використати її для планування свого соціально-економічного розвитку. Але все ж таки, передача земель сільгосппризначення, які знаходяться за межами населених пунктів, дійсно є визначальною подією для розвитку місцевого самоврядування».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН