Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для Запорізького міського дитячого ботанічного саду збудували оранжерею

У Запорізькому міському дитячому ботанічному саду закінчили скління нової оранжереї. Внутрішні будівельні роботи також практично завершені. Вже найближчими днями буде підключене опалення. Завдяки реалізації міської програми ботанічний сад отримав сучасну оранжерею, яка відповідає всім світовим стандартам. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконані роботи. Керівництво ботанічного саду, підрядники доповіли про зроблене та подальші плани розвитку цього закладу.

Запорізький міський дитячий ботанічний сад – унікальне явище не лише для Запоріжжя, а й для всієї України. Важливо, що місту вдалося його зберегти. Адже раніше в Україні нараховувалося 12 подібних дитячих ботанічних садів. У результаті зберігся лише запорізький. Щорічно тут займається близько 800 дітей та відвідують близько 40 тисяч гостей.

До того ж сад не лише вдалося зберегти, заклад продовжує розвиватися. З 2017 року у Запоріжжі реалізується міська програма розвитку ботанічного саду. Вже виконано реконструкцію теплиці «Зимовий сад», збільшено її площу. У листопаді 2019 року на території дендрологічного парку ботанічного саду висаджено понад 700 вічнозелених рослин. Навесні 2020 року було оновлене покриття частини садових доріжок.

У червні 2019 року розпочався черговий етап програми розвитку ботанічного саду. У результаті замість 8 старих теплиць збудовано нову сучасну оранжерею площею близько тисячі квадратних метрів.

– Будівництво нової сучасної оранжереї стало черговим етапом розвитку міського дитячого ботанічного саду у рамках затвердженої міської програми. У результаті зможемо тут висадити рослини з різних країн світу. Залишилося підключити опалення, воно вже змонтоване. Після цього розпочнеться робота працівників ботанічного саду з висадження, облаштування рослин, – сказав Володимир Буряк.

Зазначимо, на сьогодні будівельні роботи практично завершено. Вже виконано скління оранжереї та монтаж профільно-рігельної системи, проведені електрифікація та реконструкція системи опалення, водопостачання, освітлення, встановлені перила та пандус. Найближчими днями підрядники обіцяють підключити опалення.

Після завершення всіх будівельних робіт працівники ботанічного саду перейдуть до облаштування ґрунту в оранжереї. Наступний етап – наповнення нової оранжереї рослинами – відбудеться вже майбутнього року. У ній запоріжці зможуть побачити біля 40 видів тропічних рослин з різних куточків світу. Вже підібрано більшість тепличних, екзотичних та рідкісних рослин, які планується тут висадити в землі та розмістити у горщиках на спеціальних стелажах.

«Родзинкою» нової оранжереї буде невеличка водойма, що дозволить з часом розмістити у ній водні рослини, збільшити їх кількість у ботанічному саду. У планах на наступний рік закупівля додаткових рослин для ботанічного саду.

– Розпочали будівництво минулого року. Фактично за півтора роки нову оранжерею було збудовано. Тут буде не лише висаджено рослини. Також буде можливість зробити навчальні класи для дітей, які займаються у ботанічному саду. Покращаться умови і для туристів, які відвідують ботанічний сад, – наголосив Володимир Буряк.

Запорізька міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН