Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонець намагався вбити двох знайомих

За процесуального керівництва Херсонської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 66-річному чоловікові за фактом вчинення замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, ввечері 22.11.2020 підозрюваний разом із знайомими розпивав спиртні напої в їх помешканні. На ґрунті конфлікту, що раптово виник під час застілля, гість схопив ніж та намагався вчинити умисне вбивство господарів. Перший удар ножем у живіт отримала жінка, а другий – в грудну клітину чоловік. Довести злочинний намір до кінця зловмиснику не вдалося, оскільки він був зупинений сином потерпілої, а життя поранених вдалося врятувати завдяки вчасно наданій медичній допомозі.

Дії порушника кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, як закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом особам, не доведене до кінця з причин, що не залежали від волі особи, яка виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця.

Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН