Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі капітан поліції до приїзду медиків врятував життя пенсіонерці, у якої стався інсульт

Знання працівником поліції алгоритму дій під час надання допомоги людині з інсультом, врятувало життя літній жінці. Подія сталася у місті Берислав. На мобільний телефон заступника начальника сектору превенції Бериславського відділу поліції Владислава Степанюка зателефонував стурбований чоловік. Він пояснив, що його 77-річній дружині стало зле і вона втратила свідомість. Через 10 хвилин поліцейський вже приїхав за адресою проживання подружжя.

У квартирі на 4 поверсі правоохоронець виявив жінку без свідомості, біля неї знаходився чоловік, він був у розпачі. Поліцейський одразу викликав «швидку». Потерпіла прийшла до свідомості, але не могла говорити. З наявних симптомів Владислав Степанюк припустив, що у жінки стався інсульт. Тож надавав їй необхідну допомогу і не давав втрачати свідомість, постійно говорив з нею та заспокоював її чоловіка. Пенсіонер пояснив, що коли дружині стало зле, він розгубився і не знав, як з мобільного зателефонувати у «швидку». Крім того, чоловік погано бачить, тож набрав випадковий номер і попросив допомогти. На щастя, він зателефонував працівнику поліції і той встиг вчасно, адже знав алгоритм дій під час допомоги людині з інсультом.

Медики, які прибули за викликом, підтвердили підозри поліцейського: у жінки стався інсульт. Щоб транспортувати хвору з 4 поверху до «швидкої», знадобилася допомога ще двох поліцейських, яких покликав Владислав Степанюк. Разом з лікарями вони поклали жінку на медичні ноші та перенесли до автомобіля. Поліцейські також супроводжували «швидку» до лікарні. Упевнившись, що жінка під наглядом спеціалістів і їй надана необхідна допомога, працівники поліції повернулися до несення служби. Бажаємо пенсіонерці швидшого одужання.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН