Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині втілюється проект «Одна родина – три дитини»

Аби стримати зниження народжуваності та покращити демографічну ситуацію в області, в Херсонській облдержадміністрації розробили програму на 2021 рік «Одна родина – три дитини», яка вчора, 24 листопада, розглядалась на колегії ХОДА.

Для початку проект програми буде реалізовано в трьох громадах – Новокаховській, Лазурненській та Іванівській. Якщо результати будуть вдалими, з 2022 року програму поширять на всю територію області.

Програма передбачає надання матеріальної, психологічної та організаційної підтримки сім’ям, де народжується третя і кожна наступна дитина. Також увага буде акцентуватися на створенні умов для безпечного та благополучного материнства, вдосконаленні системи з планування сім’ї та збереження основ репродуктивного здоров’я батьків.

Щоб програма почала діяти, її ще мають затвердити депутати Херсонської обласної ради.

Разом з тим, як вважають в облдержадміністрації, жодна дитина не повинна залишитися без уваги влади. Колегія облдержадміністрації рекомендувала у всіх ОТГ до 5 січня 2021 року створити службу у справах дітей та спеціальні установи для дітей. Наразі вони є лише в 9-ти громадах області.

Рішення про створення відповідної служби у справах дітей в Таврійській громаді буде прийнято вже наступної сесії Таврійської міської ради.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН